Virtuální karta Kinesis je nyní dostupná rezidentům ČR.

Jak funguje virtuální karta Kinesis?

Globální virtuální karta Kinesis funguje stejně jako běžná debetní karta a lze ji používat stejným způsobem. Kdykoli použijete svou kartu online nebo v obchodě, Kinesis okamžitě převede hodnotu vašeho nákupu z místní fiat měny na zlato, stříbro nebo kryptoměnu a automaticky stáhne vypočítanou částku z vašeho účtu Kinesis na pokrytí transakce.

Můžete snadno spravovat a nastavit seznam preferenčních měnových voleb, tj. můžete si nastavit, které měny jsou stahovány z vašeho účtu Kinesis.

Virtuální karta Kinesis umožňuje rychlé a jednoduché výběry přímo z vašeho účtu Kinesis, zdarma a bez nutnosti dobíjení karty. S fyzickým zlatem a stříbrem jako univerzálně přijatelnými formami měny mohou držitelé karet Kinesis spravovat a utrácet své peníze s lehkostí jakékoli jiné tradiční měny.

Přichází karta Kinesis jako virtuální, fyzická nebo obojí?

V současné době je pro uživatele systému dostupná pouze virtuální karta Kinesis. Programy regionálních fyzických karet však již probíhají.

Jaké měny mohu provádět transakce s kartou Kinesis?

S virtuální kartou Kinesis mohou uživatelé provádět transakce ve zlatě, stříbře a všech kryptoměnách dostupných na platformě Kinesis (s výjimkou KVT a DASH).

Výchozí měnou virtuální karty fiat Kinesis je euro (EU). Uživatelé na celém světě však mohou provádět transakce a utrácet v místních měnách, ať jsou kdekoli.

Použití zlata a stříbra jako peněz s virtuální kartou Kinesis

S virtuální kartou Kinesis můžete své zlato, stříbro a kryptoměny posílat a utrácet kdykoli a odkudkoli na světě rychlým, snadným a pohodlným způsobem.

Karta Kinesis vám tak umožňuje mít lepší kontrolu nad svými osobními financemi a chránit své úspory tím, že minimalizuje závislost na papírové měně ve vašem každodenním životě. Výběrem transakce a platby zlatem a stříbrem mohou uživatelé Kinesis chránit svou finanční svobodu efektivněji, mimo tradiční bankovní a spořící produkty.

Globální karta Kinesis poskytuje přístup k rozmanitému ekosystému správy peněz a umožňuje držitelům karet Kinesis plně těžit z používání fyzického zlata a stříbra jako peněz a zároveň za to získávat měsíční výnos.

Mohu získat výnos při používání virtuální karty Kinesis?

Ano. Výnos Velocity odměňuje všechny držitele karet Kinesis za používání jejich měn Kinesis na bázi zlata a stříbra, KAU a KAG, jako peněz. To znamená, že pokaždé, když utratíte KAU nebo KAG s kartou Kinesis, získáte výnos vyplácený měsíčně ve zlatě a stříbře. Kromě toho lze získat výnosy za doporučení produktu, pokaždé kdy držitel z reference provádí transakce s kartou Kinesis. 

Probíhá při žádosti o kartu kontrola totožnosti?

Ano. Během procesu registrace a ověření účtu Kinesis budete mít možnost požádat o kartu. Většině žadatelů trvá proces automatického ověření karty jen několik minut. V některých případech však můžete být požádáni, abyste nám poskytli svůj doklad o adrese a zdroji příjmů jménem našeho partnera, který kartu vydal. Tato politika ověřování identity byla vytvořena, aby zůstala v souladu se zpřísňujícími se předpisy proti podvodům a zajistila optimální ochranu veškerého vašeho majetku.

Mohu si se svým firemním účtem založit virtuální kartu?

Virtuální karta Kinesis je aktuálně dostupná pouze pro majitele individuálního účtu Kinesis. V blízké budoucnosti však budou nabízeny další možnosti karet.

Mohu používat Google Pay a Apple Pay s virtuální kartou Kinesis?

Stejně jako u běžné karty můžete svou Kinesis kartu používat s mobilní aplikací Google Pay, která vám umožní provádět transakce jedním kliknutím. Kompatibilita s Apple Pay bude přidána v nadcházejících měsících.

Mohu mít více karet Kinesis?

Ne. V současné době můžete mít pouze jednu virtuální kartu Kinesis. V budoucnu se však naše nabídka karet rozšíří.

Rezidentům kterých zemí už je virtuální karta dostupná ?

UK and EEA: Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Republic of Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, England, Wales, Northern Ireland, Scotland and the Channel Islands.

Oceania: Australia, Fiji, Kiribati, Marshall Islands, Micronesia, Nauru, New Zealand, Palau, Papua New Guinea, Solomon Islands, Samoa, Tonga, Tuvalu and Vanuatu.

LATAM & North America: Canada, Argentina, Brazil, Mexico, Uruguay, Ecuador, Bolivia, Peru, Chile, Costa Rica, Colombia, Nicaragua, Panama, Puerto Rico and Guatemala.

překlad z originálu Tamira:  

Kinesis virtual card - Everything you need to know – Kinesis