Spuštění platebních karet je tady!

Vyšla čtvrtletní zpráva KINESIS. Co je nového ?

V nejnovější aktualizaci CEO a zakladatel společnosti Kinesis, Thomas Coughlin, shrnuje milníky dosažené týmem Kinesis v prvním čtvrtletí roku a poskytuje přehled vývoje systému, který bude následovat.

• Platební karta Kinesis

• Probíhající program Silver Referral Rewards 

• Aktualizace projektu Indonésie 

• Spuštění obchodu Kinesis Bullion Store 

• Avizována platforma Kinesis Pro Trader

• Vylepšená řešení onramping

Celou zprávu v angličtině lze nalézt na stránkách Kinesis Money

Podstatný je především start vydávání platebních karet, což ve svém důsledku povede k nastartování obratu - velocity a také mnohem širším možnostem realizace monetárního systému KINESIS. Systém se neustále rozvíjí po technologické stránce a postupně se z něj stává vyspělý systém s univerzálními účty. V dnešní době je ovšem jeho nejdůležitější vlastností možnost držet finanční prostředky v ekvivalentu zlata nebo stříbra a tak je chránit před inflací, příp. hypoerinflací, která se dá s nenulovou pravděpodobností očekávat.     

Kinesis Card bude uvedena na trh ve 2. čtvrtletí a proces je v závěrečné fázi, přičemž program bude nejprve spuštěn ve Spojených státech, Evropě, Austrálii, Kanadě a Spojeném království. V těsné návaznosti na to bude karta zpřístupněna klientům v celosvětovém měřítku měsíc po jejím prvním vydání. Po registraci a ověření budou mít držitelé karet úplný přístup ke své vlastní virtuální kartě Kinesis, která je integrovanou součástí mobilní aplikace Kinesis, s možností fyzické karty, která bude brzy následovat. Funkce preferencí pro více měn a ukládání umožní uživatelům uložit na svou kartu až pět digitálních aktiv pro okamžitou konverzi v místě prodeje – včetně zlata, stříbra, kryptoměn nebo fiat – s konkurenčně vysokým denním limitem útraty 15 000 GBP. Platební karta představuje zásadní milník pro systém Kinesis a představuje hlavní katalyzátor pro používání zlatých a stříbrných měn Kinesis mimo systém. Strategický partner vybraný pro uvedení Kinesis Card je pouze jedním z několika partnerství, která mají usnadnit použití zlata a stříbra jako utratitelných aktiv, s lokalizovanými kartovými programy přizpůsobenými konkrétním regionům. Další podrobnosti týkající se programu budou zveřejněny těsně před spuštěním.

Systém KINESIS má aktuálně přes 100 000 uživatelů.