Porovnání Kinesis s fyzickými aktivy a kryptoměnami

 

V Blueprintu jsou detailně popisovány vlastnosti Kinesis měn KAU a KAG v ekosystému Kinesis. Pro rychlé porovnání jsou v následující tabulce zachyceny základní výhody měn KAU a KAG ve srovnání s oběma aktivy, jejichž vlastnosti jsou měnami Kinesis přebírány. 

Zlato a stříbro

Historicky nejstabilnější aktiva. Jsou univerzálně akceptována a prošla úspěšně časovým testem pokud jde o dlouhodobé uchování své hodnoty. Nicméně mají určité zápory v souvislosti s efektivitou použití

 

Kryptoměny

 

resp. blockchain technologie poskytuje spolehlivý prostředek decentralizovaných superrychlých peněžních transakcí, který umožňuje lidem provádět tyto transkace přímo mezi sebou bez centralizovaného dohledu. Klasické blockchainové kryptoměny umožňují takové transakce také, nicméně postrádají jistotu a stabilitu pokud jde o dlouhodobé uchování hodnoty, což je důležitým předpokladem k tomu, aby mohly být použity jako spolehlivé měny.    

 

Kinesis

 

Kombinací vlastností obou výše uvedených aktiv vznikají univerzální měny Kinesis se stabilitou pokud jde o uchování své hodnoty vzhledem ke svému krytí zlatem a stříbrem a současně poskytují flexibilitu nutnou k tomu, aby mohly sloužit jako efektivní prostředek směny, plně použitelný všude po celém světě. Kinesis se tak ocitá v jedinečné pozici díky tradici odvětví drahých kovů, kterou reprezentuje jeho strategický partner ABX spojenou se všemi benefity, rychlostí a pohodlím, kterými se vyznačuje nejmodernější technologie.