Kinesis startuje v Indonesii svůj měnový systém krytý drahými kovy

Kinesis Money - tvůrce robustní měny založené na blockchainové technologii s hodnotou vázánou na podkladová aktiva v podobě fyzického zlata a stříbra v držení majitele - dosáhl významného kroku vpřed ve své vizi a nabídl vynikající alternativu k mainstreamovým měnám centrálních bank. 

Díky úzké spolupráci a partnerství s řadou klíčových regionálních organizací - včetně indonéské vlády, regulačního orgánu, státní pošty a burzy Jakarta Futures Exchange - Kinesis nyní postupně odstartuje sekvenci své nabídky na indonéském trhu ve velkém měřítku.

Potřeba takové měny je obzvláště naléhavá v zemi, jako je Indonésie. Přestože má země obrovský ekonomický potenciál, zejména s ohledem na její mladou a rozvíjejícím se střední třídu, dvě třetiny z 260 milionů občanů nemají bankovní účet. Na druhé straně je zlato hlavní součástí národní kultury pokud jde o tvorbu úspor, které jsou podle zákonů šaría považovány za legální investici (Indonésie má největší muslimskou populaci na světě). Peněžní řešení společnosti Kinesis je těmto okolnostem přizpůsobeno.

Peněžní systém Kinesis je navržena tak, aby kombinoval flexibilitu a pohodlí moderních digitálních systémů se starším principem „zlatého standardu“. Každá měna je ze 100% 1: 1 kryta skutečnými zlatými a stříbrnými aktivy a uživatelé si mohou své podíly kdykoli ve fyzické formě nechat vyplatit. Zároveň je navržen tak, aby byl stejně snadno použitelný jako jakákoli debetní karta vázaná na tradiční moderní bankovní vkladový účet, a to i pro menší transakce a mikroplatby.

Thomas Coughlin, Kinesis CEO to komentuje: 

„Měna založená na blockchainu je fantastickým nápadem s mnoha potenciálními aplikacemi, ale tento potenciál byl dosud promarněn a "generoval více tepla než světla". Celá řada tzv. Kryptoměn, které se objevily v posledních letech na trhu, je extrémně kolísavá, zřídka založená na jakýchkoli podkladových aktivech a je velmi obtížné ji použít pro běžné transakce a proto se staly spíše předmětem frustrujících spekulací, než čímkoli trvalým a užitečným.
„Systém Kinesis tím, že sváže svou hodnotu přímo s fyzicky drženým množstvím zlata a stříbra ve smyslu oživení zlatého standardu, může poskytnout stabilnější a spolehlivější zdroj hodnoty a to i ve srovnání s tradičními měnami tvořenými centrálními bankami a to při zachování veškerého pohodlí při používání. Naše expanze na indonéský trh ukazuje, jak daleko je od snu nebo konceptu k realizaci, kdy hlavní a prestižní indonéské instituce přijaly tuto vizi, a využití nového měnového systému bude brzy skutečností pro miliony obyčejných indonéských občanů.

„Aplikace v Indonésii je dokonalým příkladem toho, jak lze tento systém použít k řízení finančního začlenění v historicky nedostatečně financovaných regionech a zemích, které přesto mají vysokou úroveň adopce mobilních technologií. Výhody jsou však globální. Ve stále volatilnějším globálním ekonomickém prostředí věříme, že vyhlídky na vhodnou měnu se zlatem a stříbrem, která současně poskytuje způsob, jak do těchto drahých kovů investovat, budou vypadat stále přitažlivěji. Těšíme se na další rozšiřování v budoucnu.“

Co spuštění systému v Indonesii obnáší ?

Za účelem vytvoření vhodných podmínek pro spuštění a rozvoj nezbytné infrastruktury tak aby digitální zlatá měna byla úspěšná, spolupracovala společnost Kinesis s klíčovými zúčastněnými stranami, včetně indonéské vlády, a spolupracovala s několika významnými národními organizacemi.

  • Společnost Kinesis úzce spolupracovala s indonéskou vládou a finančním regulátorem na posílení regulačního prostředí potřebného k zavedení měnového systému Kinesis, které vyvrcholilo novými pravidly obchodování s fyzickým zlatem v únoru 2019.
  • Nová pravidla stanoví, že jakákoli technologie pro online obchodování s produkty obchodování s fyzickým zlatem nebo na burze musí zahrnovat doručitelnost aktiva a být fyzicky umístěna v Indonésii. Za tímto účelem se společnost Kinesis dohodla, společně s OZL (součást skupiny Precious Metals Group Liechtenstein) a státní poštou PT POS Indonesia, vybudovat podle mezinárodních standardů a dále rozvíjet a provozovat dedikované indonéské trezorové úložiště.
  • Společnost Kinesis uzavřela partnerství se společností Allocated Bullion Exchange (ABX) a národní burzou komodit - Jakarta Futures Exchange (JFX), s cílem uzavření smlouvy s Jakarta Sharia Gold (JSG), což umožní fyzické obchodování, úschovu, správu úschovy a logistiku fyzického zlata v souladu s principy Sharia. PT Kliring Berjangka Indonesia (KBI) jako indonéské státní zúčtovací středisko pro komodity, bude mít odpovědnost za dohled; Kinesis jako poskytovatel úschovny v Indonésii bude odpovídat za provoz a ABX a PT POS budou působit jako poskytovatelé fyzických drahých kovů a poskytovatelé logistiky.
  • Pokud jde o distribuci a umožnění širokého využití, Kinesis se spojila s PT Bullion Ecosystem International (BEI), přední indonéskou společností pro elektronický obchod a finanční technologie, která poskytuje mobilní aplikace pro obchodování se zlatem, kolaterální zlato a financování Sharia zlata. Technologie BEI umožní dodávku "white labeled" produktů Kinesis do rukou milionů.
  • Partner Kinesis BEI má exkluzivní smlouvu s indonéskou státní poštovní společností PT POS, která poskytuje mobilní aplikace pro financování zlata a kolaterálů. Díky spolehlivému a ucelenému distribučnímu systému v Indonésii, který pokrývá přes 58 700 prodejních míst, nabízí PT POS, třetí největší poštovní služba na světě, širokou škálu finančních produktů a je indonéskou největší nebankovní finanční institucí poskytující služby zákaznické základně 10 milionů uživatelů a každoročně zprostředkovává přeshraniční převody v objemu přes 10 miliard USD. PT POS integruje měnový systém Kinesis společně s BEI, tak aby uschopnili digitální zlato Kinesis (KAU) jako akceptovanou metodu pro zasílání a přijímání přeshraničních plateb pro své zákazníky, včetně migrujících pracovníků.
  • Za účelem další podpory zavádění se společnost Kinesis spojila s organizací Nahdlatul Ulamsa (NU) nominovanou na Nobelovu cenu, která souhlasila s podporou produktů společnosti Kinesis jako možnosti vyhovující pravidlům Shariah svým členům. S více než 100 miliony aktivních členů bude NU působit jako investorská základna s miliony následných uživatelů.
Zdroj: