Kinesis & JFX uvádí na trh JFXGOLD X

Kinesis s hrdostí oznamuje spuštění JFXGOLD X ve spolupráci s indonéskou národní komoditní a termínovou burzou Jakarta Futures Exchange (JFX). Uvedení produktu JFXGOLD X znamená, že Kinesis poprvé v téměř 25leté historii této vládou podporované burzy poskytuje přímé kontrakty na fyzické zlato na burze Jakarta Futures Exchange.

JFXGOLD X

JFXGOLD X nabízí přímé produkty fyzického zlata obchodovatelné na burze Jakarta Futures Exchange (JFX), propojené s Kinesis i ABX. Jakartská burza futures (JFX), místně známá jako Bursa Berjangka Jakarta (BBJ), nabízí futures kontrakty na komodity hlavním brokerům na domácím i mezinárodním trhu a generuje významný objem. Spuštění JFXGOLD X představuje významnou klientskou základnu členů makléřů JFX, kteří jsou okamžitě vystaveni fyzickému obchodování s drahými kovy. Zatímco ti investoři a obchodníci v celé Indonésii, kteří chtějí získat přístup k produktu, jednoduše vyžadují účet brokera JFX. Je důležité poznamenat, že zatímco JFX nabízí futures kontrakty, Kinesis a ABX budou výhradně usnadňovat obchod a zpětný odkup plně alokovaných fyzických drahých kovů.

Co to znamená pro Kinesis?

I když se značka na JFXGOLD X objeví jako „digitální zlato“, produkt nabízí obchodování a vlastnictví zlata Kinesis (KAU). Je vzrušující, že všechny transakce KAU na platformě JFX GOLD X přispívají do Kinesis Monetary System Master Fee Pool. Proto každý obchod uskutečněný na JFX GOLD X bude přímo těžit z výnosů uživatelů Kinesis po celém světě.

Oficiální spuštění JFXGOLD X

Uvedení JFXGOLD X bylo načasováno ve spojení se slavnostní událostí oslavující 23. výročí burzy futures v Jakartě. Tato událost oficiálně představila JFXGOLD X, první z mnoha iniciativ bíle označených platforem Kinesis s vládními a národními subjekty v Indonésii. Prezident Kinesis a ředitel pro strategii, Eric Maine, se zúčastnil akce, aby oslavil zahájení a poblahopřál svému protějšku JFX, prezidentovi řediteli, panu Stephanu Paulu Lumintangovi. PT Kliring Berjangka Indonesia (Persero), prezidentský ředitel, pan Fajar Wibhiyada, zastupoval indonéský státní clearingový ústav.

eric maine kinesis president and jfx president

Kinesis President and Chief Strategy Officer, Eric T Maine, pictured with JFX President Director, Mr Stephanus Paulus Lumintang, at JFX 23rd Anniversary and JFX GOLD X launch.

Spuštění PT POS

Původním záměrem PT POS bylo spustit POSPAY GOLD ve stejnou dobu jako JFXGOLD X. Velmi nedávno společnost JFX požádala PT POS, aby ponechala krátkou dobu mezi jejich spuštěním a POSPAY GOLD, protože JFX nechtěla zmírnit dopad události spojením 23. výročí JFX a JFXGOLD X. PT POS se dohodlo a nastaví vlastní nezávislou sekvenci spuštění a událost, která je v současnosti naplánována na září.

Význam JFX pro PTPos a další souvislosti

Uvedení JFXGOLD X znamená historickou celostátní dostupnost prvního z produktů Kinesis white label fyzického zlata v Indonésii. Vzhledem k tomu, že JFXGOLD X funguje podle stejného nařízení, které bude řídit všechny připravované produkty fyzického zlata Kinesis, včetně POSPAY GOLD, toto významné uvedení připravuje cestu pro mnoho dalších. Kromě toho řešení JFXGOLD X a POSPAY GOLD white label spadají pod burzu Jakarta Futures Exchange prostřednictvím příslušných členů makléře JFX. Když indonéská vláda spustí POSPAY GOLD, osvědčená regulace a testovaná infrastruktura umožní bezproblémové uvedení do aplikace POSPAY více než milionu stávajících uživatelů. I když, jak už mnozí v komunitě Kinesis vědí, tím to nekončí. V těsném závěsu za JFXGOLD X a POSPAY GOLD uvidíme aplikaci pro spoření zlata v souladu se zákonem Shariah, NUGold, zprovozněnou pro 100milionové členy sociálně-náboženské organizace Nahdlatul Ulama (NU); stejně jako fyzická platforma pro obchodování s digitálním zlatem, Indonéská burza komodit a derivátů (ICDX). Ještě zajímavější je, že každá transakce KAU napříč všemi těmito nadcházejícími integracemi přispěje k výnosům uživatelů Kinesis.

Vize

Když uvažujeme o úspěchu indonéské integrace, musíme vzít v úvahu neomezený potenciál modelu partnerství veřejného a soukromého sektoru Kinesis. Národní integrace nejenže představuje převratný vývoj pro Indonésii, ale vytváří jasnou, osvědčenou a proveditelnou cestu, kterou by ostatní vlády světa měly následovat. Jak ukáže nadcházející oznámení, další vládní partnerství je v plném proudu. Důkaz, že model zavedený v Indonésii se ukazuje jako opakovatelný a mimořádně atraktivní pro jiné národy. Integrace Kinesis v Indonésii, jakkoli je monumentální, je jen začátek. S každým novým vytvořeným partnerstvím bude více vlád usilovat o přístup k výhodám měnového systému Kinesis. Díky položeným technologickým základům a získaným poznatkům bude každá nová integrace implementována s exponenciální účinností. Obrovská příležitost je jasná: vládou podporované zavedení takového rozsahu lze implementovat téměř kdekoli. Kinesis bude i nadále pohánět model globálně vpřed, jeho nezastavitelná hybnost je již v pohybu. Protože každá integrace s sebou přináší vyšší transakční rychlost a v konečném důsledku i výnosy pro účastníky systému – budoucnost Kinesis vypadá skutečně velmi jasně.

Sam Briggs

(Překlad Tamira)