Čtvrtletní zpráva 3Q2022

Spuštění virtuální karty

S hrdostí jsme oznámili uvedení virtuální karty Kinesis ve druhém čtvrtletí tohoto roku. Uvedení na trh bylo obrovským úspěchem pro všechny členy týmu Kinesis, kteří kartu dotáhli až k jejímu startu. V červenci bylo dokončeno počáteční testovací období v uzavřené skupině v souladu s politikou spouštění našeho poskytovatele karet a nyní dobře pokračujeme s rozšiřováním testovacího programu tak, aby zahrnoval širší členy komunity.

Kinesis provádí tento rozsáhlý testovací proces, aby zajistil, že produktové zkušenosti s virtuální kartou Kinesis budou po jejím globálním veřejném vydání co nejplynulejší a nejefektivnější. Předtím bychom rádi upozornili komunitu, že karta bude zpočátku dostupná pouze s Google Pay. V současné době podléháme povinné čekací době s Apple Pay, nicméně tato funkce bude brzy k dispozici.Jako první z mnoha v našem globálním kartovém programu představuje virtuální karta Kinesis zásadní milník pro společnost při uvádění skutečně globální karty.

V úzké spolupráci s naším partnerem Baanx bude globální zavádění rozloženo podle zemí, přičemž první vydání se zaměří na regiony Evropy, Spojeného království, Kanady, Austrálie a LatAm, které v současné době čekají na schválení compliance. Ačkoli bylo dříve oznámeno, že do této první verze budou zahrnuty USA, rozhodli jsme se zpřístupnit klienty online v částečně pozdější fázi kvůli vylepšením specifickým pro program požadovaným pro daný region. USA budou online v rámci fáze globálního zavádění a očekává se, že budou online později ve třetím čtvrtletí. Zůstaňte připraveni na další aktualizace v nadcházejících týdnech o veřejném spuštění.

Globální audit 2022

Globální audit byl v minulém čtvrtletí úspěšně proveden ve všech úložištích. Všechny zprávy o auditu byly obdrženy od auditorů, s výjimkou jedné, která byla zpožděna kvůli okolnostem, které jsou mimo kontrolu Kinesis. Očekáváme, že závěrečná zpráva nám bude doručena každým dnem a po obdržení budou všechny zprávy sestaveny a zveřejněny pro komunitu Kinesis ke kontrole.

Kinesis API

V tomto čtvrtletí jsme s potěšením zpřístupnili naše API veřejnosti, které klientům umožňuje programově komunikovat s platformou Kinesis Exchange a Kinesis. Toto snadno použitelné API otevírá potenciál pro úplnou automatizaci obchodních aktivit uživatelů, jako je nákup, prodej a držení digitálního zlata (KAU), stříbra (KAG) a kryptoměn. Nyní má každý, od jednotlivých vývojářů až po obchodníky možnost využít stejnou technologii, která pohání burzu, a využít své vlastní obchodní zkušenosti. Kinesis je hrdá na to, že podporuje inovace na všech úrovních, což se odráží v naší neustále se rozšiřující nabídce technologií. Zveřejněním této technologie jsme vývojářům po celém světě poskytli prostředky pro interakci s technologií Kinesis Exchange a platební infrastrukturou za účelem vytváření inovativních řešení.

Stellar Lumens (XLM) na Kinesis Exchange

Rozsah digitálních aktiv dostupných na platformě byl v tomto čtvrtletí rozšířen o Stellar Lumens (XLM). Stellar je nyní obchodovatelný se všemi 8 fiat měnami kótovanými na burze Kinesis a také proti původním měnám Kinesis, KAU a KAG.To představuje důležitý přírůstek do ekosystému Kinesis, protože XLM běží na Stellar blockchainu, strategicky zvoleném pro napájení nativních zlatých a stříbrných aktiv Kinesis, KAU a KAG, díky své robustní infrastruktuře a vysoké úrovni interoperability.

Rozšíření a upgrady systému Kinesis

Zatímco naše technologické týmy jsou zaneprázdněny dodávkami velkých projektů, neustále vylepšujeme Kinesis Money System na základě zpětné vazby od klientů a údajů o využití. Neustále hledáme způsoby, jak zlepšit klientskou zkušenost a poskytnout špičkový kompletní peněžní systém. Během posledního čtvrtletí jsme se zaměřili na zlepšení výkonu burzy, abychom umožnili rychlejší globální aktualizace cen, zejména když přidáváme více obchodovatelných párů. Na burzu jsme také přidali sekci „trh“, která vám umožňuje vidět tržní ceny, vaše držení za pár a rychle nakupovat a prodávat. Navíc jsme přidali přepínač, který vám umožňuje zvolit, zda jsou poplatky za směnu zahrnuty nebo vyloučeny z částky transakce na stránkách burzy a trhu. To bude dále zaváděno napříč všemi sekcemi a platformami, abyste měli větší kontrolu nad vašimi transakcemi. A samozřejmě jsme rozšířili naši stránku referee přidáním možnosti vidět animaci grafu sítě.

Vylepšená hlavní síť KAU a KAG

Během posledního čtvrtletí jsme úspěšně upgradovali naše hlavní sítě KAU i KAG na nejnovější verzi Stellar blockchainu. To nám umožňuje snadnější integraci s externími službami a přidává nejnovější provozní a bezpečnostní funkce. Tento upgrade byl poměrně významný, protože jsme upgradovali naše jádro Stellar (síťové uzly a infrastrukturu peer-to-peer) a Stellar Horizon (klientské rozhraní API pro ekosystém Stellar), které používáme ke správě našich tokenů. Budeme pokračovat v aktualizaci a údržbě našich blockchainů, s naším průzkumníkem blockchain dalším v řadě, který podstoupí vylepšení.

Správa příkazů exchange

V nadcházejícím čtvrtletí uvolníme významné vylepšení služby zpracování objednávek výměny. Přepracovali jsme způsob, jakým tvůrci trhu interagují s burzou, abychom tvůrci trhu umožnili upravit objednávky, spíše než je rušit a nahrazovat. Výhodou této změny je, že je pravděpodobnější, že tržní příkazy budou vyplněny s nejlepším kurzem, a zabrání se tak scénářům, kdy může být příkaz zadán a splněn přesně ve stejnou dobu, kdy tvůrce trhu aktualizoval svou cenu. Stále důrazně doporučujeme, aby naši obchodníci používali limitní příkazy ke zvládnutí skluzu nebo náhlých změn ceny.

Pohled do budoucna

Indonésie

Sekvence zavádění KAU na PosPay Gold a JFX Goldex nad rámec malého regulačního vyžadovaného interního „soft-launch“ byla nyní koordinována a společně nastavena. Od 1. do 18. srpna se platformy rozšíří na 1000 účtů a 19. srpna se zcela otevřou široké veřejnosti. Ten den se bude konat celá akce Grand Launch, které bude předsedat ministr obchodu. Tento plán byl navržen tak, aby se shodoval s oslavami svátku Dne nezávislosti Indonésie, který začíná 17. srpna. I když vše podléhá změnám a je to zcela na indonéské vládě a zúčastněných stranách, očekáváme, že to bude příchod tlaku na zavedení zlatých úspor, plateb a financování ve formě KAU do národa.

Prvními případy použití platformy, jak bylo uvažováno a předáváno dříve, bude obchodování se zlatem, spoření, placení účtů a aplikace „Zlato do Mekky“. V posledních měsících se společné týmy pro rozvoj podnikání zaměstnávaly diskusemi s komerčními a národními partnery s cílem rozšířit a rozšířit případy použití platforem. Do budoucna již proběhly diskuse o několika iniciativách a případech použití, které by mohly být přidány, včetně:

  • První koridor pro převod migrujících pracovníků
  • Platforma integrované banky poskytující zastavování a financování držby zlata KAU v souladu s šaríou
  • Národní letecká společnost přijímající zpětné odkupy za věrnostní míle do KAU a dále na produkty a služby platformy
  • Vládní zaměstnanecký penzijní fond přidělující procento současné držby fondu v KAU a dále procento měsíčních příspěvků vládních zaměstnanců, které má být převedeno na KAU
president of jfx

President of JFX, Mr. Paulus showcasing KAU integration at internal launch and testing in July 2022

Kinesis Pay

V příštím čtvrtletí pracujeme na dodání nové platební metody „Kinesis Pay“, která obchodníkům umožňuje přijímat platby v KAU a KAG. Obchodník nebo majitel firmy si může jednoduše nainstalovat zásuvný modul Kinesis Pay SDK do pokladny na svých webových stránkách, což uživatelům Kinesis umožňuje provádět okamžité nákupy a platit svými zlatými a stříbrnými Kinesis. Pokaždé, když si zákazník vybere Kinesis Pay jako platební metodu na stránce pokladny obchodníka, musí jednoduše naskenovat QR kód, aby platbu okamžitě schválil. Kinesis Pay představuje inovativní krok vpřed a zavede nový proud transakční rychlosti do měnového systému Kinesis, který přispěje k výnosům uživatelů.

US Cashback Payment Program

Funkce cashback, která bude spuštěna před koncem roku, umožní uživatelům v USA ušetřit 3 % na nákupech KAU a KAG v aplikaci u prodejců po celé Severní Americe – přičemž veškerý cashback bude okamžitě vyplacen ve zlatě a stříbře. Funkce v aplikaci umožňuje uživatelům Kinesis se sídlem v USA okamžitě vydělávat drahé kovy při nákupu v obchodech nebo online u více než 200 hlavních prodejců, včetně Airbnb, Applebee's, GAP, NFLshop.com, Uber, Google Play, Uber Eats, NBA. Obchod, BurgerKing, Ray-Ban, Chipotle, Sephora a Domino's Pizza. Před zaplacením v zúčastněném obchodě uživatelé jednoduše zadají celkovou částku nákupu a vytvoří v aplikaci poukaz, kterým zaplatí. Jakmile uživatel provede nákup, okamžitě vložíme 3% cashback v KAU nebo KAG na váš účet Kinesis. Americký cashback program usnadňuje uživatelům Kinesis okamžité, podstatné úspory na každodenních nákupech a přitom vydělávají zlato a stříbro.

Bullion store

V tomto čtvrtletí bude spuštěna prodejna Kinesis Bullion, která představí originální umělecká díla na našich ražených fyzických mincích a slitcích, vyrobených v naší provozovně Kinesis Mint. S tunami již zadaných velkoobchodních objednávek obchod Kinesis Bullion dále posílí viditelnost značky Kinesis v oblasti drahých kovů a dá členům komunity možnost přidat do své sbírky fyzických kovů charakteristické slitky Kinesis. Vše je nyní připraveno na uvedení na trh v USA a uživatelé si brzy budou moci v obchodě zakoupit zcela nové, zakázkové provedení drahých kovů, které budou přijímat platby ve zlatých a stříbrných měnách Fiat, Crypto a Kinesis. Počáteční uvedení na trh v USA budou pouze produkty ze stříbra a další produkty budou následovat.

 

Kinesis Shop se zbožím a produkty

Nyní jsme vylepšili naši sadu elektronického obchodování rozšířením řady produktů dostupných naší komunitě. V novém a vylepšeném obchodě Kinesis bude kromě hardwarové peněženky Kinesis umístěn výběr značkového oblečení a zboží Kinesis, jako jsou polokošile a baseballové čepice, což poskytne příležitost podpořit Kinesis jak dlouholetým uživatelům, tak nově příchozím. V rámci spuštění nového obchodu Kinesis zřídila nové centrum v Indonésii, které bude řídit hladkou distribuci nabízených produktů. Výběr dostupných produktů budeme průběžně doplňovat.

Program fyzické karty

Po uvedení globální virtuální karty se Kinesis chystá spustit regionální program fyzických karet pro uživatele z USA, Spojeného království a EU. Regionální programy fyzických karet nabídnou uživatelům Kinesis možnost používat své zlato a stříbro jako peníze a mohou se pochlubit konkurenční strukturou poplatků. Díky vysokým limitům a výběrům hotovosti fyzická karta spojuje zlato a stříbro Kinesis s každodenním bankovnictvím. Na těchto programech se pracovalo na pozadí, vývoj začal ve 3. čtvrtletí a je naplánováno, že po veřejném vydání virtuálních karet se rozběhnou.

Zavedení globální firemní struktury

V zákulisí bylo zahájeno tiché, ale monumentální úsilí o vybudování naší globální podnikové struktury se všemi nezbytnými regulačními licencemi. Ze zřejmých korporátních citlivých důvodů se o tom dosud téměř vůbec nezmiňovalo. V době psaní tohoto článku má Kinesis Global Group 23 členských společností po celém světě, které se připravují na globální komercializaci. Plánuje se, že některé z těchto společností se do konce roku stanou uživatelsky orientovanými pro různé činnosti.

Místní bankovní integrace, Spojené království a EU

Jak již bylo zmíněno, regulované společnosti hrají klíčovou roli v komercializaci i bankovnictví. Na pozadí jsme pracovali s novými jurisdikcemi, které umožní místní platební možnosti pro EUR a GBP. V tomto čtvrtletí zahajujeme proces s vybranými bankovními partnery pro SEPA (EUR) a Faster Payments (UK), což znamená, že uživatelé v těchto lokalitách budou moci vkládat v místní měně pro okamžité připsání na jejich účty Kinesis prostřednictvím místního bankovního převodu. Navíc nám to také umožní nabídnout možnost zpracovávat platby debetními kartami. Tento proces byl zahájen a celosvětově se na něm pracuje, aby se pomocí našich podnikových sítí zlepšily rampy pro zapínání a vypínání bankovnictví po celém světě. Jsme závislí na časovém rámci zpracování a dodržování předpisů, ale usilovně pracujeme na tom, abychom zpřístupnili online rychlejší a levnější možnosti vkladů.

 

Institucionální a vládní partnerství

Vzhledem k tomu, že se indonéský projekt celostátního významu začíná podstatně spouštět a rozšiřovat se až na miliony uživatelů prostřednictvím řady důležitých veřejných a soukromých národních organizací v zemi, stojí za to upozornit, že připravujeme i další vzrušující vládní projekty. Očekáváme, že v tomto čtvrtletí bude oznámen jeden obzvláště vzrušující vládní projekt, o kterém jsme přesvědčeni, že udělá z Kinesis lídra v oblasti partnerství veřejného a soukromého sektoru DeFi.

To vytvoří silný precedens, který bude proaktivně globálně prosazovat národy světa, které potřebují modernizovaná alternativní řešení v oblasti bankovnictví, plateb a zajištění. Pokud jde o vládní partnerství, drahé kovy jsou stále důležitější složkou, která staví Kinesis nad konkurenty v prostoru DeFi. V rámci náročného plánu vydávání před koncem roku také plánujeme začít uvolňovat další informace a činit oznámení spojená s řadou institucionálních partnerství. Některé z těchto obchodů jsou spojeny s vládními partnerstvími, zatímco jiné jsou zcela nezávislé. Těšíme se na sdílení těchto partnerství s vámi.

Univerzální zlaté a stříbrné měny

Od loňského roku plánujeme spuštění univerzálních zlatých a stříbrných decentralizovaných měn, které budou vhodné pro mezibankovní a institucionální využití po celém světě. Využitím partnerství napříč naší skupinou jsme v jedinečné pozici být autoritou k uvedení univerzálních institucionálních zlatých a stříbrných měn v prostoru DeFi a jako takoví budeme. Toto slouží jako malá upoutávka, kterou v tuto chvíli nemůžeme rozvést, ale pouze upozornit, že přichází.

Obchodní centrum KINESIS

Společnost Kinesis zahájila počáteční projektování obchodního centra Kinesis, koncept nastíněný v původním plánu Kinesis. Globální online tržiště, Kinesis Commercial Center, poskytne lidem kdekoli přístup k provozování podniků v KAU a KAG a využije okamžitých a levných plateb, které systém Kinesis nabízí. Platforma umožňuje lidem bez přístupu k obchodnímu bankovnictví vyhnout se vysokým poplatkům a provozovat své podnikání prostřednictvím blockchainu. Projekt je v raných fázích strategického plánování a v současné době probíhá projektový rozvoj. V průběhu roku bude tým Kinesis pokračovat v rozvoji obchodního centra Kinesis na pozadí.

Kinesis Pro

Před spuštěním koncem tohoto roku je vývoj a zakázkový design naší nativní platformy pro výměnu kryptoměn, Kinesis Pro, v plném proudu. Platforma Pro trader bude sloužit uživatelům s předními zkušenostmi s obchodováním s kryptoměnami na trhu a bude nabízet širokou škálu kryptoměnových aktiv a párů na vysokorychlostní platformě s vysokou likviditou. Burza bude tvořit nezbytnou součást růstové strategie Kinesis a rozšíří naše závazky nabízet obchodníkům spravedlivou, otevřenou a čestnější platformu pro obchodování a investice do kryptoměn a fyzických kovů. Připravte se na oficiální spuštění Kinesis Pro plánované na konec tohoto roku.

Kinesis Mint (physical)

Mincovna Kinesis, která se nachází v Istanbulu, nyní dosáhla maximální kapacity s kompletně vybaveným zařízením a týmem pracujícím na 2 směny denně, 6 dní v týdnu. Tato poptávka vzešla z velmi pozvolného spuštění pro hrstku blízkých partnerů. Vzhledem k tomu, že se v současné době zavádí rozsáhlá prodejní distribuce a fyzické zdroje produktů, bylo ve 2. čtvrtletí rozhodnuto o rozšíření závodu. Nyní vám s potěšením oznamuji, že společnost Kinesis nyní staví novou nejmodernější rafinerii, trezor a mincovnu v areálu o rozloze 6 500 m2 v Istanbulu. Toto zařízení bude mít kapacitu stát se jednou z největších a nejdůležitějších rafinérských a ražebních operací v zemi. Tento projekt nadále posiluje důležitost propojení fyzického a digitálního prostoru a stane se ukázkou síly, jak toho dosáhnout efektivně.

Další projekty budou zveřejněny ve 3. čtvrtletí

  • Hromadné platby
  • Integrace účetního systému
  • Další kryptopeněženky a páry
  • Burzovní výpisy
  • CoinMarketCap & CoinGecko výpisy
Závěrem
 

Vzhledem k tomu, že testovací transakce stále prosakují do fondu poplatků, virtuální karta Kinesis uzavírá smyčku vize Kinesis o komplexním měnovém systému založeném 1:1 na zlatě a stříbře. S Q3 v plném proudu jsou před námi další klíčové milníky. Spuštěním PosPay Gold a JFX Goldex indonéskou vládou se naplní roky plánování, vývoje a spolupráce a bude znamenat zlomový okamžik pro měnový systém Kinesis. Při poskytování peněžního přístupu ke zlatu a stříbru národu Indonésie mají integrace potenciál stimulovat bezprecedentní transakční aktivitu milionů uživatelů, z čehož má přímý prospěch komunita Kinesis. Kinesis se znovu odmítá vyhýbat inovacím, pouští se do nových ambiciózních projektů a poskytuje integrace zaměřené na zákazníka, přičemž nikdy nezanedbává hlavní zaměření našeho poslání: poskytovat lidem na světě spravedlivý, čestný a udržitelný peněžní systém. Jako vždy děkujeme komunitě Kinesis za vaši podporu a účast a těšíme se, že se s námi podělíme o náš pokrok, když se pustíme do zbytku roku 2022.

S pozdravem,

Thomas Coughlin

(Překlad: Tamira)