Čtvrtletní aktualizace 4Q 2021 - globální expanze systému Kinesis

Aktualizace přímo od CEO a zakladatele Kinesis Money Thomase Coughlina, kde shrnuje historické milníky systému Kinesis Monetary ve 4. čtvrtletí 2021 a poskytuje náhled do roku 2022.

Zahájení výplaty Minter’s yield a Holder’s yield

Rok 2021 skončil pro Kinesis úspěšně, byl zahájena převodem výnosů pro Referrery, tj. zpětným vyplácením fyzického zlata a stříbra účastníkům systému, kteří přinesli do Kinesis nové uživatele. Toto je po zahájení výplat „Minter’s yield“ a „Holder’s yield“ třetí typ výnosů, kterým se dále společnost přibližuje k dokončení inovativní nabídky výnosů Kinesis.

Partnerství s Atlas Vaults & Brokers

V posledním čtvrtletí roku 2021 se Kinesis spojila s předním poskytovatelem vaultingu, brokerem a obchodním centrem se sídlem v Panamě, Atlas Vaults & Brokers, a představila Kinesis 13. úložiště do neustále rostoucí globální sítě trezorů společnosti, která nyní zahrnuje 9 zemí. Ve spolupráci s Atlas Vaults přinesla Kinesis online konkurenceschopnou nabídku drahých kovů bez nákladů na pojištění a skladování, která je zaměřena na obsluhu regionu Latinské Ameriky.

Webové stránky se španělskou a německou verzí

Kinesis dále expanduje na klíčové trhy zlata, kde angličtina není primárním jazykem, a přináší řešení Kinesis do regionů, které mají afinitu k drahým kovům. V souladu s místními partnery a operacemi Kinesis v těchto regionech začínáme přitahovat širší základnu jednotlivců a institucí, které jsou nadšené z připojení k měnovému systému Kinesis. Nabíhá zákaznická podpora v místním jazyce, čímž naše globální možnosti podpory a dosah jsou vyšší než kdy dříve.

Vzhledem k tomu, že se chystají další jazykové přírůstky, v nejbližší době budou online další jazyky turečtina a ruština, následovaná asijskými jazyky v souladu s naší rostoucí přítomností v jihovýchodní Asii. Kinesis přináší peněžní řešení do oblastí postižených inflací, což umožňuje většímu počtu uživatelů plně využít rozsáhlou nabídku produktů Kinesis.

Live From The Vault

Naše série „Live from the Vault“ s hostiteli Andrewem Maguirem a Shanem Morandem, přinášející pravidelnou hloubkovou analýzu globálního trhu drahých kovů, dosáhla nyní značné sledovanosti, s dalšími 3 500 shlédnutími v tomto čtvrtletí. V tomto čtvrtletí jsme přivítali hvězdy jako Roberta Kiyosakiho, veřejnou osobnost a jednoho z nejprodávanějších finančních autorů, a mimo jiné Daniellu DiMartino Booth a Marka Fabera, kteří poskytli odborné komentáře k trhu o zlatě, stříbře a současném stavu dnešního ekonomického systému. S celkem 1,2 milionem shlédnutí a 125 000 hodinami komentářů k trhu se diváci mohou těšit na další vzrušující hostující vystoupení v příštím čtvrtletí, přičemž oznámení budou brzy následovat.

Looking ahead to Q1 – 2022

Debetní karty a bankovní partnerství

Práce s naším novým bankovním partnerem ve společném podniku byla zahájena a v první polovině tohoto roku spustíme náš nový globální program virtuálních debetních karet k individuálním i firemním účtům. Toto řešení značně rozšíří každodenní užitečnost Kinesis jako peněžního systému.

Multiměnová globální virtuální debetní karta Kinesis umožní uživatelům snadno provádět transakce se svými fyzickými držbami zlata, stříbra, fiat měn a kryptoměn ve více než 200 různých zemích a územích. Díky okamžité konverzi celé řady vašich digitálních aktiv v místě prodeje bude tato nabídka debetních karet Kinesis jedinečná. Karta Kinesis bude v zásadě opět skutečně zpeněžovat drahé kovy a zároveň nabídne konkurenční výhodu oproti tradičním bankovním řešením.

Následné služby, které budou uvolněny v průběhu roku, budou zahrnovat:

  • Tradiční individuální a firemní bankovnictví (bankovní účty);
  • Možnost půjčování/přečerpání digitálních aktiv; a
  • Integrace a propojení s řešeními pevných peněženek.

Konkrétní časová osa zavedení karty zatím není stanovena, jsme však ve finálním kroku první fáze a nové partnerství oznámíme při spuštění ve veřejné tiskové zprávě. Tato partnerství v kombinaci s dalšími v pořadí připraví půdu pro to, aby Kinesis měla do konce roku velmi rozsáhlou a silnou globální stopu v oblasti bankovnictví a debetních karet. Každý posun zde posiluje naši hodnotovou nabídku a přibližuje nás k „Lovable Product“, kde se uživatelé budou těšit z každodenní účasti v systému Kinesis. Poté budou následovat cílené regionální programy komercializace ve strategicky plánovaném pořadí.

Velocity Yield

Je výnosem založeným na rychlosti obratu a pracujeme na něm. Jde v zásadě o odměnu uživatelům za jejich utrácení a obchodní aktivitu napříč platformou Kinesis Money a podněcuje k používání zlata a stříbra jako stabilní a globálně dostupné každodenní měny. Výnos 10% Velocity umožní uživatelům Kinesis získat výnos za utrácení zlata a stříbra pomocí debetní karty Kinesis, obchodování s páry KAU a KAG na burze a obchodování s „raženými“ měnami Kinesis. Pokaždé, když je transakce provedena, 10 % realizačního poplatku (tj. 0,4% objemu transakce) jde do fondu výnosových poplatků Velocity, který je poté vyplacen zpět všem oprávněným uživatelům Kinesis. Po jeho uvolnění bude první výplata výnosu Velocity zpětně aplikována na předchozí obchodní a výdajové aktivity všech účastníků Kinesis. Je důležité si uvědomit, že alokace fondu poplatků za 10% Velocity Yield vstoupila v platnost 1. listopadu 2021, přičemž předchozí alokace fondu poplatků ve výši 5 % se vztahovala na všechny transakce před tímto datem. Tento předposlední výnos, který bude uvolněn, přinese uživatelům měnového systému Kinesis výplatu ve zlatě a stříbře za jejich rutinní transakční aktivity za poslední dva roky.

Aktualizace pro Indonesii

S potěšením oznamujeme, že technický tým a obchodní vývojový tým Kinesis Indonesia integrovaly nabídku produktů Kinesis s národní burzou – Jakarta Futures Exchange (JFX), společně s vládním clearingovým centrem Kliring Berjangka Indonesia (PTKBI) a místními bankami. A to prostřednictvím desktopové aplikace integrované s KMS pro bezproblémové obchodování s KAU členy institucionálních brokerů JFX pro obchodování s digitálním spotovým fyzickým zlatem na jejich vlastní účet a/nebo jménem svých klientů. Poprvé budou členské firmy JFX a jejich miliony klientů moci obchodovat spotově fyzické zlato v mezinárodních cenových a likviditních poolech prostřednictvím KMS/KAU. Produkt byl uvolněn od ledna 2022 s úplným zavedením a marketingovou kampaní JFX v prvním čtvrtletí 2022 a dále. Představenstvo PT Pos se rozhodlo přidat aplikaci PosGOLD (aktualizovaná změna názvu z PosGO) a všechny funkce jako podmnožinu stávající aplikace PosPay. Aplikace PosPay má více než 1 milion účtů, přičemž PosGOLD je automaticky dostupný této velké uživatelské základně. Kromě toho, stejně jako dříve, PT POS pověří všech 45 000 zaměstnanců, aby si zaregistrovali účet PosGOLD. Existují náznaky z rady PT Pos, že přidání PosGOLD do PosPay je plánováno na Q1 2022. Projekt NUGold App ve spojení se 100 miliony členů islámské sociální organizace Nahdlatul Ulama (NU) spolu s týmy Kinesis Indonesia dokončili nezbytnou integraci bank pro konverzi fx během 4. čtvrtletí a je připraven zahájit plánované spuštění v nadcházejících měsících. Jsme nesmírně nadšeni a věříme, že tyto iniciativy budou významným příspěvkem k celkovému úspěchu vize a nabídky Kinesis v roce 2022. Připomínáme, že každá z výše uvedených integrací produktů – PosGold Syariah, JFX a NUGold jsou plně integrovány s KMS a jako takové veškeré obchodování s KAU prostřednictvím těchto aplikací přispívá do Kinesis Master Fee Pool.

Rozšíření nabídky o další tituly - XLM a XRP

Pokračovali jsme v rozšiřování naší základní nabídky kryptoměn na Kinesis Exchange, což umožňuje uživatelům systému dále diverzifikovat svá portfolia a optimalizovat své zkušenosti s obchodováním s kryptoměnami. Počínaje přidáním vysoce konkurenčního XRP coinu uvedeného v listopadu 2021 Kinesis brzy dále obohatí svou burzovní nabídku o XLM a některé další jedinečné doplňky, které jsou realizovány ve spolupráci. Rozšíříme naši nabídku kryptoměn v souladu s protokoly, které jsou v souladu s vizí Kinesis při poskytování užitečnosti a snadnosti transakcí přes blockchain. Další informace o oznámeních o partnerských tokenech budou přicházet v průběhu prvního čtvrtletí.

Program plateb a odměn KAU/KAG s obchodníky

Kromě programu debetních karet Kinesis, který umožňuje utrácet a platit pomocí KAU/KAG v reálném čase za každodenní nákupy, se Kinesis pustila do strategie a partnerství, které se přímo spojuje se stovkami tisíc velkých obchodníků (jak online, tak kamenných), který nejen usnadňuje použití KAU/KAG pro nákupy v reálném čase, ale také zahrnuje program odměn. Prvek programu odměn je % z kupní ceny vrácené přímo na klientův účet Kinesis v KAU/KAG (ekvivalent kreditní karty „cash-back“, s přidanými výnosy Kinesis). Kinesis se neustále snaží poskytovat inovativní řešení, jako je toto, ve prospěch uživatelů Kinesis Monetary System. Jak se toto partnerství a produkt vyvíjejí, budeme komunitu průběžně informovat o podrobnostech a harmonogramech.

Odložení titulu KEM „na neurčito“

Projekt KEM bude pozastaven na neurčito. Vzhledem k tomu, že není stanovena ani dohodnuta žádná časová osa, zda nebo kdy se projekt může vrátit online, rozhodli jsme se z webových stránek odstranit veškeré odkazy na KEM a veškeré související informace. Pokud se toto změní, komunita bude informována. I když je to jistě neuspokojivá zpráva, bereme důkladnou kontrolu projektů a ochranu investorů velmi vážně, a proto můžeme zavádět pouze projekty, které jsou plně v souladu s požadovanými zárukami a právní konstrukcí. Bez ohledu na to pevně cítíme, že KMS a související infrastruktura jsou skvělou bránou pro alternativní a další třídy aktiv, které budou přínosem pro uživatele Kinesis a budou v souladu s vizí Kinesis. Tyto cesty nadále zkoumáme a diskutujeme s potenciálními partnery.

Audity - Kinesis vnitropodnikový audit

Značné výzvy, jako jsou legislativní a politické změny kvůli záležitostem souvisejícím s COVID-19, nám bránily v provádění plánovaných nezávislých auditů. Snažili jsme se koordinovat a provádět náš nezávislý audit kovů neustále po celé období, ale neustále se měnící omezení v každém z trezorových úložišť vedla k tomu, že nejsme schopni naplánovat synchronizovaný jednotný nezávislý audit.

Jako náhradu za standardní zprávu, kterou vydává Kinesis, vydáme potvrzení s různými ujištěními od Allocated Bullion Exchange Ltd. a vaultingových partnerů, že kov připisovaný KAU a KAG v oběhu je skutečně v trezoru a bezpečně uložen. Když se věci začnou vracet k normálu, Kinesis obnoví slíbený nezávislý audit dvakrát ročně.

Nové kanceláře a zastoupení

Kinesis neustále roste a přitahuje úžasné talenty z celého světa. Náš tým více než 200 lidí sídlí ve více než 15 zemích. Jsme skutečně globální společností a v příštím roce rozšíříme naši fyzickou přítomnost, jakmile začneme otevírat místní kanceláře v těchto lokalitách. Je pro nás důležité přiblížit přítomnost Kinesis naší úžasné komunitě a prezentovat naši globální přítomnost, což v konečném důsledku posílí naši mezinárodní značku. Kromě toho bude naše globální expanze znamenat, že Kinesis začlení další související subjekty na strategických místech po celém světě a bude vyžadovat různá schválení a licence od příslušných regulačních orgánů. To má zajistit, že Kinesis bude i nadále fungovat ve velmi robustní a regulované podnikové struktuře.

Rozšíření a upgrady Kinesis Monetary Systému

Referer’s dashboard

Vývoj interaktivního dashboardu pro referující je v plném proudu. S novou funkcí panelu budou mít uživatelé Kinesis lepší přehled o nejúspěšnějších referujících v anonymizovaném žebříčku a také budou mít prospěch ze zjednodušeného procesu. Kromě jejich měsíčního výnosu z doporučování produktu novým klientům, Kinesis s potěšením oznamuje novou odměnu novému uživateli - 1/2 oz Stříbrný bonus. Nový referovaný uživatel obdrží zdarma ½ unce stříbra (KAG), jakmile se úspěšně zaregistruje, ověří a učiní první vklad. Jde o laskavost Kinesis, aby mohli lépe začít na platformě fungovat.

Kromě toho po spuštění přidáme další vylepšení, kdy referující uživatel, který nového uživatele registroval, také obdrží zdarma ½ unce stříbra (KAG), jakmile se nový uživatel ověřil a provedl vklad. To znamená, že všichni referující mohou darovat drahé kovy pokaždé, když doporučí nového uživatele. Nová propagace je funkcí produktu v rámci KMS a umožní budoucí propagaci kterou lze ji přizpůsobit tak, aby vyhovovala trhu. Úplná pravidla budou zveřejněna spolu se spuštěním.

Integrace mincovny do platformy Kinesis Money

Tým Kinesis pracuje na úplné integraci Kinesis Mint do platformy Kinesis Money, čímž se zjednoduší proces vytváření nových měn Kinesis jak pro stávající mintery, tak pro nové uživatele systému. Uživatelé Kinesis již nebudou potřebovat samostatný účet k ražení zlata a stříbra, zakládání objednávek nebo dokončení procesu EPD a budou moci těžit z plně automatizované, zjednodušené funkce Mint, přístupné přes ovládací panel Kinesis Money. Vzhledem k tomu, že výnos mincovny je již alokován tak, aby odměňoval ty, kteří razí fyzické zlato a stříbro prostřednictvím systému Kinesis, přidaná snadnost ražby s Kinesis prostřednictvím platformy Kinesis Money bude dále motivovat k vytváření měn Kinesis krytých zlatem a stříbrem.

Partnerské a klientské API

Kinesis API (Application Programming Interface) poskytuje partnerům, klientům a vývojářům aplikací bezpečnou a snadno použitelnou sadu nástrojů pro vytváření výkonných aplikací využívajících Kinesis Monetary System (KMS). Rozhraní API poskytuje programový přístup k podrobnostem symbolů, okamžitým a historickým cenám, výpisu objednávek, umístění a zrušení; a schopnost provádět platby a převody. Poskytneme příklady v několika oblíbených jazycích a snadno sledovatelnou dokumentaci. V tomto čtvrtletí bude rozhraní API oficiálně uvolněno a podporováno poté, co bylo ve fázi beta vývoje s klienty Kinesis s raným vydáním, jejichž vstupy pomohly učinit API robustním a plně vybaveným. Jsme nesmírně nadšeni, že vidíme, jak se používá will API a jaké inovativní produkty a služby nepochybně umožní.

Obchodní účty

Kromě účtu Individual Kinesis, který je aktuálně dostupný na platformě, bude brzy přidána možnost Kinesis Business Account, která nabízí profesionálům registraci a ověření jako držitelé účtu Business, Trust Fund nebo Důchodový fond. Tato vysoce škálovatelná funkce dostupná pro stolní počítače a mobilní zařízení umožní podnikům a fondům plně se integrovat do peněžní infrastruktury platformy Kinesis bez dalších nákladů. Nabídka Kinesis Business účtu bude zahrnovat platby bez hranic, rychle prováděné transakce, platby ve více měnách, kompletní správu portfolia aktiv a pevné transakční poplatky za nízké sazby. Otevření účtu Kinesis Business umožní transakce a správu aktiv v všeobecně uznávané hodnotě zlata a stříbra, zefektivní nadnárodní převody a v důsledku toho odstraní forexové konverzní kurzy. Účet Kinesis Business je navíc integrován s výnosovým systémem Kinesis, což umožňuje držitelům účtu získat měsíční výnos vyplácený ve fyzickém zlatě a stříbře.

Násobné individuální a firemní účty

Správa vašich investic, transakcí, univerzitního účtu a obchodování z jednoho účtu může být výzvou, a proto v současné době pracujeme na tom, abychom majitelům individuálních i firemních účtů umožnili vytvářet další propojené účty pod jediným přihlášením. Pomocí této nové funkce si klienti budou moci vytvořit portfolio účtů podle svých potřeb, jednoduše přepínat mezi účty a poskytovat vám lepší způsoby, jak spravovat své peníze. Pracujeme také na tom, abychom firemním účtům poskytli možnost přidávat do jejich účtu další osoby. To umožní více jednotlivcům bezpečně provádět transakce na firemním účtu auditovatelným způsobem namísto sdílení přístupu k jednomu účtu, což důrazně nedoporučujeme.

Nový daňový export

Od naší komunity jsme slyšeli, že daňové přiznání může být někdy časově náročný úkol. S pomocí členů komunity Kinesis jsme ve finálním procesu přidávání nového reportu, který vám umožní exportovat vaše transakční data jako předem naformátovaný CSV soubor připravený k importu přímo do platformy cointracking.info. Budeme přidávat další formáty přehledů a přímé integrace tam, kde to bude možné, aby to bylo co nejjednodušší.

Fyzická Kinesis Mincovna

S hrdostí oznamujeme, že v souladu s našimi novými operacemi se sídlem v Istanbulu v Turecku vytvořila společnost Kinesis vysoce zkušený tým, který nyní řídí a provozuje naše turecká fyzická výrobní centra. Kinesis se dále etabluje jako lídr v oblasti fyzických kovů v odlévání a ražbě drahých kovů, přináší skutečnou hodnotu nejen v digitálním prostoru, ale také ve fyzickém. Oznámíme náš nový obchod s drahými kovy s krásně navrženými zlatými/stříbrnými mincemi a drahými kovy, které představují základní hodnoty měnového systému Kinesis, jak je reprezentují bohyně spravedlnosti Themis a Maat na starověké téma. Dodání nového platebního pluginu s obchodem, který umožňuje platby KAU, KAG a Crypto. Fyzické slitky bude možné objednat okamžitě pomocí vašich měn Kinesis. Kromě toho jsme rádi, že můžeme oznámit dva nové klíčové členy vedoucího týmu se sídlem v Istanbulu, Gokhan Aksu – vedoucí fyzického provozu (východní Evropa a Střední východ) a Alp Berker – vedoucí obchodních operací (východní Evropa a Střední východ).

Slova na závěr

Kinesis pokračuje ve své rychlé expanzi v celosvětovém měřítku, přičemž více než 83 000 individuálních klientů ze 151 zemí již využívá neomezený potenciál platformy jako vysoce specializovaného nástroje pro správu aktiv. Tuto ranou fázi Kinesis vidíme jako úplný začátek, přičemž náš dosavadní pokrok téměř slouží jako fáze testování beta. Jsme dobře připraveni na globální komercializaci pro individuální i firemní klienty, tak jak budou nové služby přicházet online v průběhu roku.

Jsem obzvláště nadšený z toho, že se k naší vizi připojili institucionální partneři z různých trhů po celém světě. V roce 2022 bude indonéský projekt skutečně online a máme další vzrušující projekty seřazené se společností ABX v institucionálním prostoru obchodování na burze.

Kinesis nejen umožňuje uživatelům systému propojit jejich každodenní bankovnictví s obchodováním s kryptoměnami a drahými kovy, ale také jim poskytuje skutečně čestný a eticky uspokojivý alternativní peněžní systém, který podporuje finanční ukotvení a chrání jejich bohatství.

Věříme, že naše skutečná příležitost na trhu jde mnohem dál, než jsou služby zastaralých trhů postrádajících harmonickou efektivitu. Ve skutečnosti je naše největší příležitost neodmyslitelně odvozena z hluboce zakořeněných nespravedlností, které lidé buď již chápou, nebo pochopí, až přijde správný čas. Poskytnutí řešení, které pomůže napravit tyto nespravedlnosti a nabídne pevnější etické základy a volby do budoucna, je skutečnou tržní příležitostí, kterou má Kinesis k dispozici, a věříme, že máme vše v souladu, abychom v tomto nadcházejícím čtvrtletí a roce něco změnili.

Nespočet nezveřejněných projektů a partnerství vyjde najevo, jakmile bude naše základní řešení zaváděno, a těšíme se, že vám na cestě poskytneme některá inspirativní překvapení.

Je mi ctí se s vámi všemi podělit o cestu a děkujeme za vaši trvalou podporu.

S pozdravem,

Thomas Coughlin

(překlad Tamira)