Aktualizace projektu KINESIS k závěru roku 2020.

Rok 2020 byl pro všechny velmi zvláštním rokem, za posledních 12 měsíců se toho po celém světě stalo hodně. Navzdory velkým globálním omezením, která vedla k nezbytným provozním změnám kvůli pandemii Covid (jak interně, tak u mnoha našich partnerů), se tým společnosti Kinesis dokázal rychle přizpůsobit a pokračovat ve splnění významných milníků i za těchto velmi obtížných podmínek. Mezi tyto hlavní úspěchy patří:

  • Vydání virtuální Visa karty Kinesis
  • Mobilní aplikace pro iOS a Android
  • Nové rozhraní platformy KM
  • Nová mincovna a integrace do funkcí platformy KM
  • Vývoj backendu pro bankovní a kartový program EU / UK

Letošní vývoj back-endu zaměstnal přibližně 70% našich vývojových zdrojů se zaměřením na bankovnictví, regulační požadavky, kybernetickou bezpečnost, integraci partnerů a rozvoj směnných kurzů.

Kromě mnoha milníků dosažených týmem Kinesis během minulého roku jsme měli několik partnerů, kteří k nám přistupovali z různých průmyslových odvětví a požadovali integraci do systému Kinesis (KMS). Na některých z těchto partnerství se již pracuje a někteří se připravují na významnou integraci využívající white-labeled službu jako vylepšení svých dobře zavedených obchodních základen. Tato komplexní partnerství budou v roce 2021 motorem nových rozvojových iniciativ týkajících se jednoduchého bankovnictví a programů spoření ve zlatě / stříbře.

To je zajímavé z více pohledů, a co je nejdůležitější, promítá se to do okamžitého přijetí Kinesis měn KAU a KAG uživatelem. Tyto potenciální integrace vytvářejí prostor pro významné zvýšení jak počtu uživatelů, tak výměnných objemů, což zase zvýší výnosy pro uživatele Kinesis. Jakmile vyjdeme z embarga a budeme koordinovat tato oznámení v souladu s naší strategií PR, budeme se jim podrobně věnovat.

Výchozí priority pro r. 2021

Masivní nárůst integrací a požadavků na partnerství zdůraznil potřebu přinést některá zásadní zlepšení výkonu na institucionální úrovni, která je třeba provést, abychom se mohli přizpůsobit tak rychlému růstu. Mnoho partnerství, která právě probíhají a která budou brzy oznámena, vynutila změnu priority našeho zaměření na vývoj v Q1.

V příštích týdnech vydáme plán pro rok 2021, abychom uvedli tyto změny a rozvojové priority pro tento rok. Než vás informuji o některých klíčových iniciativách, o kterých vím, že o nich chcete slyšet, chtěl bych se zmínit o termínu uvedení Yield Engine do provozu. Motor výtěžnosti bude odpovídajícím způsobem uveden v časové závislosti potřebné k aplikaci výše uvedených upgradů výkonu KMS.

Někteří z vás mohou být nešťastní, že to slyší, ale věřte mi, není nic víc, co bych chtěl, než aby Kinesis už se posunul do doby, kdy budeme vyplácet odpovídající výnosy všem našim uživatelům, ale při určování priorit se já a celý výkonný tým společnosti Kinesis jednomyslně shodneme na tom, že v čele rozhodování by vždy měly být činnosti vedoucí k integraci partnerů, přinášející okamžitou hodnotu uživatelské základně Kinesis. Rád bych zopakoval, že vývoj ohledně výnosů již byl zahájen a toto zpoždění bude krátké, přičemž všechny výnosy budou vypočítány se zpětnou platností. Tyto upgrady výkonu povedou k lepší stabilitě a celkovému lepšímu pocitu pro všechny uživatele, maloobchodní i institucionální, stejně tak i vyhoví integracím vedoucím k většímu přijetí uživateli a přilákají hlubší likviditu od profesionálních institucí. Kromě toho jsem rád, že mohu komunitu informovat o dalších klíčových bodech, jimiž jsou Indonésie, kybernetická bezpečnost, bankovní integrace a vylepšení výkonu burzy.

Projekt Indonesia

Předně, uprostřed spekulací a nedostatečné viditelnosti v indonéských vládních organizacích bych chtěl ujistit, že Indonéský projekt žije a to úspěšně, všechny dílčí projekty se dobře posouvají vpřed, s ohledem na události roku 2020. Všechna technologická uživatelská rozhraní, UX, bankovní integrace, integrace burzy, byly dokončeny pro PosGo i NU.

POS GO

2020: PosGO má aktuálně zavedenou malou uživatelskou testovací základnu a rozsáhlejší zavádění bude zahájeno před koncem roku. Nový ředitel of PT POS zahájil re-branding aplikace PosGO, aby lépe odrážela její principy a nabídku, společnosti PosGO Syariah.

2021: Významné zvýšení počtu zaměstnanců na palubě v prvním čtvrtletí; Akce ministra státních podniků (SOE) u příležitosti iniciativy PosGO se koná druhý lednový týden.

NU

2020: Spuštění NuGold je stanoveno na 18. prosince! Jako doplňkové rozhraní a propojení s existující aplikací NUCash (aktuálně 40 000 a více aktivních uživatelů).

2021: Silné interní marketingové úsilí o zahájení spoření / investic ve zlatě v prvním čtvrtletí.

Hajj & Umroh to Mecca

2020: KAU byla přijata sítí Hajj & Umroh Travel Agencies Network jako měna v aplikacích pro spoření a spotřebu.

2021: Vzhledem k tomu, že se obnovuje mezinárodní cestování a cesty do Mekky se vracejí a tedy i potenciál využití KAU s tím spojený.

Remitance

2020: Technické rozhraní a komerční model je dokončen

2021: Komercializace nabídky bude zahájena po opětovném otevření Malajsie (partneři byli identifikováni a jsou vstřícní). Jsou plánována setkání tváří v tvář za účelem uzavření dohod.

Kinesis Emerald (KEM)

Partnerství se společnostmi Seabury Capital a Seabury Asset Management (1+ miliard AUM) bylo dokončeno s portfoliem 22 000 karátů dělených / leštěných smaragdů (hodnota 120 milionů USD). Začátkem roku 2021: Emeralds Minted, tokenizovány do KEM společností Seabury a budou nabídnuty na Kinesis Exchange na začátku prvního čtvrtletí. KEM Testnet je aktivní a integrace do peněženky je kompletní.

Stručné shrnutí Seabury a nabídky KEM

Seabury je přímým vlastníkem smaragdových aktiv, uložených a auditovaných v Kinesis Vault - OZL Lichtenštejnsko. Jakmile Seabury bude tokenizováno prostřednictvím EPD do KEM Tokenů, tyto budou nabízeny k prodeji na burze. Investoři Kinesis Exchange mohou získat přímý titul, získat pozici na smaragdech a vydělat 3% ročně jako minimální zaručený výnos (počítáno denně, vypláceno měsíčně v KAU). Kromě 3% ročního výnosu investoři také získají výnos KEM Holders Yield a nejsou zde žádné poplatky za skladování. Vzhledem k tomu, že smaragdová aktiva ve formě KEM mají titul předaný investorovi výměnou za hotovost, Seabury bude investovat výnosy do různých investičních nástrojů, které Seabury a dceřiné společnosti Seabury běžně využívají, a nabídnou garantované 3% výnosy držitelům titulů KEM.

Bankovní integrace

Tým společnosti Kinesis nadále tvrdě pracuje na tom, aby uživatelům KMS přinesl plně funkční bankovní integraci. Naším cílem je přinést uživatelům individualizované bankovní účty, které jsou propojeny s účty KMS a které uživatelům umožňují přijímat a provádět převody komukoli a ve více měnách. To v podstatě spolu s řešeními debetních karet zapouzdří vše do celkové hybridní bankovní utility pro každého uživatele Kinesis. Bankovní integrace je velmi rozsáhlá část, a proto bude zavedena ve fázích, s odhady na časové ose, které budou následovat po oznámeních.

Kyberbezpečnost

Uskutečnili jsme několik významných kroků, abychom zajistili, že Kinesis nejen chrání naše uživatele, ale je také proaktivní. Restrukturalizovali jsme celý náš systém blockchainových uzlů, nasadili skenování zranitelností, dokončili významné milníky v PCI / DSS, což je obrovský bankovní regulatorní balík, významný počin, který splňuje mezinárodní standardy. Nedávno jsme navíc dokončili a absolvovali další kolo penetračních testů, které dále ověřily, že systémy Kinesis jsou robustní a naše infrastruktura vyhovuje standardům.

Nastavení komunikace

Vytvořili jsme komunikační strategii, která bude v roce 2021 zahrnovat čtvrtletní písemné aktualizace a výkonné webináře pouze kolem hlavních verzí. To znamená, že komunita může kromě pravidelné komunikace a oznámení o partnerství očekávat 4 hlavní aktualizace ročně.

Kinesis pokračuje v globálním rozvoji a je toho příliš mnoho na písemné sdělení, proto v lednu uskutečníme aktualizační webinář, který poskytne více informací o tom, co se děje globálně, představí plán 2021 a nastaví tón pro příští rok.

Do příštího roku vstoupíme s nadšením, v Kinesis se toho děje více než kdy jindy a těšíme se na vaši další podporu v novém roce.

Přejeme vám všem bezpečný a úspěšný rok 2021.

S pozdravem,

Thomas Coughlin

 

(překlad Tamira)