Kinesis - čtvrtletní zpráva 1Q 2023

Za poslední období se v Kinesis stalo několik významných momentů. Předně, Kinesis začasl vyplácet rentu vlatníkům tokenu KVT (Kinesis Velocity Token). Tato měsíční renta, či dividenda je vyplácena ze sběrného fondu, který tentokrát akumuloval a rozdělil $4.87 millionů mezi držitele KVT a je tvořen poplatky za transakce účastníků v systému Kinesis. S tím, jak bude postupně objem transakcí růst, bude růst i tato dividenda. Podíly jsou vypláceny v podobě KAU a KAG na účty vlastníků. Tým Kinesis je velmi aktivní při zavádění dalších novinek v systému, jak informoval Thomas Coughlin. Následuje výběr ze čtvrtletní zprávy.

Kinesis Pay

Kinesis Pay je plugin, který umožňuje online podnikům přijímat platby v Kinesis zlaté měně (KAU) a stříbrné (KAG). Po integraci s internetovým obchodem obchodníka umožňuje celosvětově dostupná funkce Kinesis Pay podnikům přijímat platby v bezpečné a časem prověřené hodnotě fyzického zlata a stříbra. Obchodník, který tak přijme a drží měny KAU a KAG na svém Kinesis účtu je pak tím také oprávněný dostávat pasivní výnos držitele (analogicky úroku).

Online obchod Kinesis

S pojištěným doručením do více než 200 zemí po celém světě je vylepšený obchod Kinesis ideálním místem pro členy komunity, kde mohou objevit oficiální sortiment Kinesis. Nejnovější kolekce obsahuje oblečení Kinesis, včetně značkových sportovních čepic a prémiových sportovních položek vyrobených přední řadou outdoorového oblečení Cutter & Buck.
 
Kromě rozmanitého oblečení Kinesis lze v obchodě zakoupit také Kinesis CoolWallet S a novou Kinesis CoolWallet Pro. Tyto off-line (cool wallet) peněženky přinášejí vyčerpávající zabezpečení a bezproblémový přístup k vašim digitálním aktivům za všech okolností.
 

Edice mincí 2023

Byla vydána mince Kinesis 1oz Ma’at Silver Coin. Mince představuje jedinečný, složitý design odborně vytvořený interním týmem. Na rubu minci obklopuje charakteristické logo Kinesis ‚K‘ s trojrozměrnou povrchovou úpravou inspirovanou bezpečností trezoru z drahých kovů.
 
Třetí mince z oficiální série Kinesis Bullion byla vyrobena v naší turecké mincovně a je ražena z ryzího stříbra 999, což dává sběratelům stříbra z USA šanci přidat tento nadčasový kousek do své fyzické sbírky drahých kovů.
 
Mince Kinesis 1oz Ma'at, Kinesis rozšíří řadu produktů v obchodě Bullion, která už obsahuje následující položky, které lze zakoupit v Kinesis Bullion Store :
 
  • 1oz Kinesis Themis Silver Bar 2023
  • 10oz Kinesis Themis Silver Bar 2023
  • 5oz Silverback Precious Metals Silver Bar
  • 1oz Silverback Precious Metals Silver Bar

Indonesie

V další úspěšné integraci jsme oznámili novou aplikaci pro spoření zlata white label prostřednictvím Kinesis pro Indonéskou asociaci IPHI.
 
Vzhledem k tomu, že Kinesis gold je plně v souladu s šaríou, IPHI si vybrala nativní aktiva Kinesis, aby zavedla zlaté úspory pro svých 10 milionů členů - indonéských občanů islámského vyznání, kteří se zúčastnili každoroční pouti Hajj. Prostřednictvím white labeled řešení lze technologii úspory zlata Kinesis využít také pro iniciativy Gold to Mecca a #GoldforNation.
 
Díky osvědčené všestrannosti technologie Kinesis je prostor pro budoucí integrace téměř neomezený. Infrastruktura je vytvořena pro nasazení s globálními vládami a organizacemi, které se snaží zajistit větší ekonomickou stabilitu a finanční přístup. Kinesis bude i nadále budovat a rozvíjet integrace v rámci regionu a poskytovat občanům v celé Indonésii levný mobilní přístup k nadčasové hodnotě zlatých slitků.
V souladu s trvalým závazkem k transparentnosti poskytla Kinesis nedávný živý rozhovor, který se týkal nejnovějšího vývoje v Indonésii, zahájení výnosů KVT, fyzické mincovny a založení nové společnosti Kinesis Bailee.
 
Aplikace na národní úrovni pokračují integrací IPHI jako nejnovější, která je součástí rostoucího seznamu integrací se systémem Kinesis, včetně POSPAY GOLD, JFX GoldX a NU Gold. Úzce spolupracujeme s vládním komoditním regulátorem Bappebti, abychom zajistili, že všechny operace budou v souladu s novými předpisy a také s nezbytnými protokoly pro Know Your Customer (KYC) a Anti Money Laundering (AML), které vyžaduje vládní clearingové středisko.
 
Kinesis založila novou společnost Bailee, která právě zakládá účty s trezory. Strategickým účelem společnosti Kinesis Bailee je zjednodušit uspořádání úschovy drahých kovů KAU a KAG.
 
Toto úsilí vyvrcholilo chatem Vaultside s Citizens For Sound Money (C4SM), kde Kinesis CEO Thomas Coughlin a členové výkonného výboru otevřeně a do hloubky odpovídali na otázky komunity.
 

External Exchange listings (kotace na burze v Dubaji aj.)

V prvním čtvrtletí roku byly zlato (KAU) a stříbro (KAG) Kinesis kotovány na burze Emirex se sídlem v Dubaji, čímž byly na prosperující trhy Středního východu uvedeny fyzické drahé kovy v souladu se zákonem Shariah.
 
Zlato Kinesis bylo navíc kotováno na kryptoměnové burze BitMart, což obchodníkům a investorům nabídlo více možností, jak nakupovat, prodávat a obchodovat s fyzickým zlatem a stříbrem mimo platformu Kinesis. Burzovní výpisy digitálních aktiv společnosti Kinesis poskytují další přístup ke stabilní hodnotě drahých kovů prostřednictvím za spravedlivé ceny, plně alokovaného fyzického zlata a stříbra.
 
Kromě zvýšené viditelnosti značky, externí výpisy nativních měn Kinesis motivují obchodníky Emirex a Bitmart, aby se připojili k platformě Kinesis. Vzhledem k tomu, že povědomí o Kinesis na burze Emirex roste, očekáváme, že uživatelé převedou svá aktiva na platformu Kinesis, aby získali přístup k výnosům Kinesis, fyzickému vyplacení a globálnímu využití virtuální karty Kinesis.
Dále proběhla integrace - kotace na Coinmarketcap and CoinGecko
 

Upgrade platformy Kinesis

V únoru společnost Kinesis migrovala všechny kryptoměny a token KVT na novou službu úschovy, která má vedoucí postavení na trhu – přináší významná vylepšení zabezpečení, která zajistí, že digitální aktiva našich uživatelů zůstanou neustále chráněna.
 
Kromě toho byla rozšířena funkce Kinesis Payments, která umožňuje uživatelům systému importovat až 1000 údajů o příjemcích ve formátu CSV, čímž se zjednodušuje proces vícenásobného odeslání pro lepší pohodlí a zjednodušenou správu transakcí na platformě. Významné rozšíření funkčnosti umožňuje větším podnikům provozovat mzdovou agendu ve zlatě a stříbře.
 

Nezávislý audit Kinesis 1Q

V lednu t.r. proběhl nezávislý audit drahých kovů Kinesis, který opakovaně potvrdil, že veškeré zlato a stříbro, které má Kinesis v oběhu ve formě KAU a KAG, je zcela zajištěno plnou alokací fyzickým zlatem a stříbrem v poměru 1:1.
 
Pokud jde o vlastnictví fyzicky přidělených drahých kovů, Kinesis chápe důležitost udržení vysoké úrovně transparentnosti prostřednictvím častého nezávislého auditu.
 
Po posledním auditu bude Kinesis nadále zveřejňovat výsledky čtvrtletně, přičemž další zveřejnění je naplánováno na druhé čtvrtletí roku 2023.
 
Podívejte se na nejnovější audit trezoru Kinesis v našem archivu auditů.
 

Výhled Q2 - Fyzická karta VISA Kinesis pro EU

Vývoj tolik očekávaného programu fyzických karet je v plném proudu. Karta bude brzy veřejně uvolněna pro širší evropský trh jako součást vícefázového produktu, který kromě služeb osobního bankovnictví zahrnuje i fyzickou kartu.
 
Po vydání karty bude Kinesis pokračovat ve vylepšování a zavádění nových funkcí online bankovnictví a fiat-vkladů, které usnadní jednoduché vklady a výběry z platformy Kinesis.
 
Kinesis bude v blízké budoucnosti informovat o postupu jak kartu získat.
 

Apple Pay

Ve druhém čtvrtletí bude Kinesis integrovat virtuální kartu Kinesis s Apple Pay, což uživatelům Kinesis umožní utrácet a provádět transakce se zlatem a stříbrem Kinesis pomocí karty prostřednictvím zařízení Apple. Integrace Apple Pay představuje důležitý milník pro virtuální kartu Kinesis od jejího spuštění v listopadu 2022.
 
Nejnovější statistiky naznačují, že počet očekávaných uživatelů, kteří budou používat Apple Pay, dosáhne v roce 2023 48,7 milionu, což umožní virtuální kartě Kinesis proniknout na dříve neprozkoumaný trh, který v současnosti slouží více než 500 milionům uživatelů po celém světě.
 

Kinesis Pro

Kinesis Pro je profesionální platforma pro obchodování s kryptoměnami Kinesis, je nyní v pokročilé fázi před potenciálním spuštěním ve 2. čtvrtletí.
 
Díky obchodním párům s vysokou likviditou, inovativním obchodním nástrojům a nejlepšímu zabezpečení ve své třídě burza přinese uživatelům Kinesis profesionální zkušenost z obchodování s kryptoměnami.
 
Bude spuštěna zbrusu nová, specializovaná webová stránka Kinesis Pro, která bude obsahovat časté zpravodajství o kryptoměnách a aktualizace trhu spolu se vzdělávacím obsahem na míru.
 

Závěrem

Se vstupem do druhého čtvrtletí roku byl spuštěn program KVT Yield.
 
Jde o poslední z 5-ti typů výnosů Kinesis, které byly uvedeny online, tj. spuštění KVT Yield doplňuje základní nabídku platformy Kinesis a je vyvrcholením let tvrdé práce a úsilí týmu.
 
Při plnění našeho závazku vůči komunitě zůstává cílem Kinesis přitahovat kapitál do systému a usnadňovat jeho efektivní pohyb. Za tímto účelem tým zakládá bankovní účty po celém světě, zavádí programy fyzických a virtuálních karet a expanduje do oblastí, které se zaměřují na vertikální trh digitálních aktiv.
 
Kromě toho urychlujeme kotaci KAU a KAG na předních externích kryptoměnových burzách a rozšiřujeme nabídku pro majitele firemních účtů pomocí Kinesis Pay – díky čemuž jsou platby zlatem a stříbrem synonymem pro snadnost a hodnotu po celém světě.
 
Vedle tohoto úsilí se dále etablujeme v odvětví fyzických drahých kovů otevřením webové stránky Kinesis Physical Mint, přizpůsobené velkoobchodníkům a institucím, a rozšířením našeho sortimentu oficiálních slitků Kinesis dostupných v obchodě Bullion.
 
Vzhledem k tomu, že pokrok v našich partnerstvích založených v Indonésii se dobře a skutečně naplňuje, a white label aplikace s technologií Kinesis jsou nyní připraveny pro fázi komercializace, tým pilně pracuje na druhém partnerství veřejného a soukromého sektoru na vládní úrovni. Nyní zarovnáváme pohyblivé části v rámci přípravy na tuto rozsáhlou integraci, přičemž další podrobnosti budou včas oznámeny.
 
V nadcházejících měsících bude Kinesis dále rozšiřovat možnosti platformy jako součást neustálého úsilí přinášet nové produkty a služby online, které využívají naši jedinečnou infrastrukturu a technologii.
 
Kinesis nejen umožňuje uživatelům systému propojit jejich každodenní výdaje s drahými kovy a kryptoměnou, ale také jim poskytuje poctivý a odměňující alternativní peněžní systém, který podporuje finanční posílení a chrání jejich bohatství.
 
Jako vždy bychom rádi poděkovali komunitě Kinesis za její pokračující podporu a účast, když posouváme Kinesis kupředu jako přední měnový systém podporovaný drahými kovy a zpřístupňujeme solidní peníze uživatelům po celém světě.
 
Těšíme se, že se s vámi podělíme o naše milníky na jaře 2023.
 
S pozdravem,
 
Thomas Coughlin
 
překlad: Tamira