Info k čtvrtletní aktualizaci Kinesis 2Q/2023

Před dvěma týdny Kinesis vydal zprávu k 2. čtvrtletí 2023. Aktualizace je dostupná na stránkách Kinesis.

Za minulé čtvrtletí bylo dosaženo některých cílů a jedním nich, který byl očekáván je první výplata výnosů držitelům KVT (Kinesis Velocity Token). První převod byl kumulací výnosů za všechna předchozí období, přičemž byl rozdělen ekvivalent celkem necelých 5 mil. USD v podobě KAU a KAG, připsaných na účty držitelů. Následovat budou dále výplaty vždy za předchozí měsíc, tj. 12x /rok. Dále je stručný přehled dalších bodů aktualizace:

-  Kinesis úspěšně prošel nezávislým auditem Q2 2023 , který provedla renomovaná Inspectorate International. Audit potvrdil, že veškeré zlato a stříbro (KAU) a stříbro (KAG) v rámci měnového systému Kinesis jsou kryty alokací fyzického zlata a stříbra 1: 1.

Na začátku Q2 byla aktiva KAU a KAG společnosti Kinesis oficiálně uvedena na Coinmarketcap a CoinGecko. Pro Kinesis jde o významný krok ke zvýšení viditelnosti KAU a KAG. Zde najdete (KAU) a KAG na Coinmarketcap. A zde na CoinGecko.

- byly spuštěny stránky Kinesis Mint, kde lze objednat zlaté a stříbrné slitky z produkce Kinesis mincovny, prozatím jen z USA.

Dále k výhledu na Q3:

- fyzická karta Kinesis pro 30 zemí EU bude brzy k dispozici pro předběžnou registraci ověřeným uživatelům platformy Kinesis se sídlem v EU. Omezený počet držitelů prvních karet bude mít přístup k bonusu, který bude zveřejněn v našich nadcházejících propagačních kampaních.

Spolu s vydáním karty EU, Kinesis zavede nové bankovní možnosti převody SEPA, které umožní levnější a rychlejší vklady pro všechny evropské majitele účtů. Širší škála možností vkladu poskytne uživatelům platformy možnost ukládat své pravidelné příjmy přímo na své účty Kinesis a převádět tak a uchovávat své výdělky ve stabilní hodnotě zlata a stříbra.

Vývoj Kinesis Pro, profesionální platformy pro obchodování s kryptoměnami společnosti Kinesis, je nyní v pokročilých fázích před potenciálním spuštěním na začátku Q3.

Funkce multi-accounts rozšíří nabídku účtů Kinesis a umožní držitelům individuálních účtů Kinesis přidávat a spravovat neomezený počet firemních účtů pod jedním primárním profilem. Zavedení multi-účtů umožní uživatelům platformy bezproblémově přepínat mezi více firemními profily bez nutnosti odhlašování.

Po vydání sady Kinesis Pay SDK, která klientům umožňuje přijímat platby zlatem KAU a stříbrným KAG ve svých internetových obchodech, tým tvrdě pracoval na budování dalších fází. Jsme v závěrečné fázi vývoje aktiv obchodníků Kinesis Pay, včetně personalizovaných QR kódů, které lze připojit k visačkám produktů, což rozšíří možnosti pro obchodníky přijímat platby ve zlatě a stříbře prostřednictvím funkce "skenovat a platit" a přijímat okamžitá oznámení v aplikaci a na platformě.

- Pokud obchodujete a používáte technickou analýzu (TA), bude vás možná zajímat sleva 50% pro kllienty Kinesis. Bylo totiž uzavřeno partnerství společnosti Kinesis se společností Northstar & Badcharts, přední TA a vzdělávací službou, vedenou obchodními experty Patrickem Karimem a Kevinem Wadsworthem.

Ve třetím čtvrtletí roku dojde k oficiálnímu spuštění Apple Pay pro virtuální kartu Kinesis, přičemž marketing začíná ve třetím čtvrtletí roku. Apple Pay má 507 milionů globálních uživatelů, kteří již provádějí každodenní bezkontaktní transakce prostřednictvím poskytovatele, v obchodě a online. Jakmile bude Apple Pay oficiálně uvolněna, budeme informovat všechny naše uživatele.

- Dojde k aktivaci projektů v Indonesii, prvním z nich je oficiální vydání "PT Kinesis Monetary Indonesia (KMI) Gold Depository Management Approval" od BAPPEBTI. Proces fyzické kontroly BAPPEBTI, indonéské regulační agentury pro obchodování s komoditními futures, zajistí, že fyzické zlato držené společností Kinesis ve skladu schovatelů je pravé zlato 999,9 akreditované LBMA. Oficiální spuštění otevírá dveře pro veřejnost, aby bezpečně a spolehlivě prováděla fyzické transakce se zlatem digitálně na obchodní platformě JFXGOLD X Exchange pomocí funkce Pospay Gold v aplikaci Pospay nebo prostřednictvím aplikace MetalGO. Tyto platformy tvoří klíčovou součást našeho indonéského růstu. Úzce spolupracujeme s řadou významných bank v Indonésii, včetně Artha Graha International Bank.

Během 3. čtvrtletí oznámíme a zahájíme řadu vzrušujících nových partnerství, která otevřela zcela nové strategie komercializace společnosti Kinesis.

Závěrem:

V současné době procházíme významnou změnou paradigmatu ve finančním sektoru. Očekává se, že nadcházející vývoj bude mít odezvu napříč globálními centrálními bankami a dokonce ovlivní Banku pro mezinárodní platby (BIS). Zprávy naznačují příklon k fyzickému zlatu, což je znakem šířeji probíhajícího vývoje. Jak se globální ekonomická nestabilita prohlubuje, zjišťujeme, že Kinesis je připraven na strategickou výhodu, aby debutoval na mezinárodní ekonomické scéně. Nabízíme robustní a udržitelnou alternativu k nedostatkům tradičního ekonomického modelu založeného na fiat. Starověký řecký koncept "Kairos" výstižně vystihuje naši současnou křižovatku: pro Kinesis je čas teď.

Zůstáváme pevní v našem závazku poskytnout naší komunitě příležitost vystoupit ze systému sužovaného dopady inflace a neomezeného dluhu. Náš peněžní systém upřednostňuje ochranu uživatelů ve svém jádru. Robustní rámec, na kterém je Kinesis postaven, dosahuje stavu nepopiratelných výsledků. S integrací fyzické karty a dalších možností vkladu zvyšujeme každodenní užitečnost platformy Kinesis a tvarujeme ji do komplexního nástroje pro správu peněz přizpůsobitelného různorodému spektru uživatelů. To je však jen začátek. Dychtivě očekáváme další pokrok a vyjadřujeme nejhlubší vděčnost naší komunitě za jejich neochvějnou podporu.

(článek je výtahem z čtvrtletní aktualizace podanou Thomasem Coughlinem, Kinesis CEO).